Antena 3 CNN Actualitate BIAS 2019. Au început ultimele pregătiri pentru cel mai mare show aviatic

BIAS 2019. Au început ultimele pregătiri pentru cel mai mare show aviatic

BIAS 2019. Au început ultimele pregătiri pentru cel mai mare show aviatic
Sursa foto: Foto: Bucharest International Air Show/ Facebook
23 Aug 2019   •   17:13

BIAS 2019. A mai rămas doar o zi până se dă startul celui mai aşteptat eveniment aviatic al anului, Bucharest International Air Show 2019, ajuns la cea de-a 11-a ediţie. Sute de piloţi şi paraşutişti sunt aşteptaţi să umple cerul de la Băneasa cu acrobaţiile şi demonstraţiile lor spectaculoase. Cele mai spectaculoase demonstraţii aeriene vor putea fi urmărite în direct la Antena 3.

BIAS 2019 De la ora 9 şi până până târziu sprea seară, nu mai puţin de 150 de piloţi şi peste 100 de avioane vor încânta publicul cu demonstraţii aeriene spectaculoase pe aeroportul Băneasa.

Vali Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Henri Coandă- „Se va zbura începând cu orele 9, debutul oficial al show-lui va fi de la ora 10 şi se va zbura fără pauză până la ora 21, când se va încheia cu un show inedit al lui Jurgis Kairys. Nu a mai făcut aşa ceva, este pentru prima dată când vine solo şi evoluează cu foarte multe figuri ale lui, dar cu foarte multe efecte pirotehnice la sol şi în aer”. 

BIAS 2019. Cel mai aşteptat moment al zilei va fi show-ul inedit al lui Jurgis Kayris, un renumit acrobat de origine lituaniană, care a ajuns la venerabila vârstă de 67 de ani, însă care promite un show de zile mari.

Jurgis Kairys, pilot acrobații- „Anul acesta voi face 3 zboruri, în prima parte a zilei for fi zboruri sportive, cu manevre grele şi acrobaţii speciale, mici bucle şi întoarceri nebune. Şi apoi, pe seară, se transformă într-un show cu materiale pirotehnice şi explozii, care vor alterna şi sper să aveţi parte de un show pe cinste, cu efecte vizuale, de sunet, cred că acest lucru o să îi încânte pe cei prezenţi”. 

BIAS 2019. În aceast an, la mitingul aviatic va zbura, în premieră, şi o aeronavă Tarom, dar şi cinci avioane de la Aeroclubul României.

BIAS 2019. După BIAS, aeroportul Băneasa va fi modernizat şi pregătit pentru EURO 2020, unde vor ateriza charterele UEFA.

Dragoș Titea, secretar de stat Ministerul Transporturilor- „Va fi un show de excepţie, ducem tradiţia mai departe, şi ducem şi lucrurile bune mai departe. O să vedeţi începând de zilele următoare Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu, denumit în trecut Băneasa, va intra într-o transformare totală, va fi un aeroport pregătit pentru Campionatul European 2020”.

×
Subiecte în articol: show aviatic aeroportul Baneasa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close