Antena 3 CNN Actualitate Avocatul familiei Șărămăt, acuzații grave la adresa părinților adoptivi ai Sorinei: „Și-au dat acordul la violență asupra minorei”

Avocatul familiei Șărămăt, acuzații grave la adresa părinților adoptivi ai Sorinei: „Și-au dat acordul la violență asupra minorei”

Avocatul familiei Șărămăt, acuzații grave la adresa părinților adoptivi ai Sorinei: „Și-au dat acordul la violență asupra minorei”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
23 Iun 2019   •   23:49

Avocatul familiei Șărămăt, Victor Dumitrică, a avut o reacție la declarațiile mamei adoptive a Sorinei, fetița abuzată de autorități. 

„Când ați luat legătura cu dumneaei în direct, am văzut că a închis. Cred că e consiliată de cineva și e consiliată greșit. Spune că acele dispoziții din Codul de procedură civilă referitoare la executarea hotărârilor judecătorești definitive ce privesc situația unui minor se aplică în situația unei divergențe între părinții unui copil, soț, soție. Nicăieri nu găsim această distincție făcută de legiuitor. Codul spune că unde legea nu distinge, nici interpretul și cel care aplică legea nu trebuie să distingă. Adică indiferent dacă e o ceartă între părinți sau că există o situație ca cea a Sorinei, trebuie respectate dispozițiile, în sensul că minora nu trebuie bruscată.

Poziția mamei adoptive din această seară dovedește faptul că acești oameni, soții Săcărin, și-au dat acordul la violență asupra minorei, venind acolo, cu procurorul, și acceptând ca procurorul să se comporte așa cu minora. Trebuiau să intervină dumnealor și să o oprească pe doamna procuror. Când îți dai acordul, ca părinte adoptiv, ca copilul tău să fie supus unor astfel de tratamente, acest lucru justifică plasarea minorului în regim de urgență, în centru de plasament în regim de urgență”, a spus avocatul la Antena 3. 

Citiți și Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei: „Ne-a revoltat faptul că fetița nostră a fost reținută ilegal de familia Șărămăt. Noi trebuia să ne luăm copilul”

×
Subiecte în articol: avocatul familiei
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close