Antena 3 CNN Actualitate Avocaţii de la Baroul Bucureşti ameninţă cu greva generală | Reacţia Guvernului

Avocaţii de la Baroul Bucureşti ameninţă cu greva generală | Reacţia Guvernului

Avocații de la Baroul București amenință că vor intra în grevă generală. Sunt nemulțumiți că vor fi obligați să plătească asigurări de sănătate mai mari.

de Cristi Popovici    |    13 Aug 2023   •   18:14

Impunerea unui CASS în sistem real neplafonat dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează performanța în profesie, susțin reprezentanții Baroului București.

Organismul care grupează și reprezintă interesele a peste 10.000 de avocați își declară nemulțumirea că informațiile care vin din zona guvernamentală confirmă ipoteza că Guvernul își menține poziția de a impune profesiile liberale cu CASS în sistem real neplafonat, iar asta va dubla sarcina fiscală a avocaților susține Baroul București, care amenință cu ample acțiuni de protest, care pot culmina chiar cu greva generală.

Conform unui draft de ordonanță apărut în presă, dar neconfirmat de Guvern, veniturile din activități independente, inclusiv ale avocaților, ar urma să fie supuse plății cotei CASS la o bază neplafonată, calculată la venitul realizat.

Acum, avocații plătesc contribuția de sănătate de 10% plafonată la maximum 7.200 lei pe an. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles după 21 august, pentru a discuta cu reprezentanții Comisiei Europene în baza Ordonanței de Urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare și măsurile fiscale, înainte de aprobarea acestora în Guvern.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close