Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare peste o lună

Avocat: Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare peste o lună

Avocat: Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare peste o lună
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
17 Oct 2019   •   18:16

Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din închisoare în cazul în care nu va fi trimis în judecată, a atras atenția Claudiu Lascoschi, unul dintre avocații săi din oficiu.

Dosarul monstrului din Caracal ar putea fi trimis în judecată în maximum o lună, a mai punctat apărătorul acestuia, potrivit Cancan.ro.

“În circa o lună ar trebui făcută (n.r.: trimiterea în judecată), pentru că altfel apare riscul să ajungă să fie pus în stare de libertate, potrivit Constituţiei României şi a legilor naţionale. Nu cred că există acest risc, pentru că nu şi-l asumă niciun procuror. (…). Este posibil să mai fie audiat. El este dispus să mai dea declaraţii, întotdeauna a fost dispus”, a declarat Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Constituția României prevede ca un inculpat să rămână în arest preventiv cel mult 180 zile. Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie, ceea ce înseamna că, până în prezent, el a stat după gratii 83 de zile.

Joi, monstrul din Caracal a fost în fața judecătorilor Tribunalului București, care au prelungit măsura arestului preventiv pentru acesta. Cu alte cuvinte, Gheorghe Dincă va mai sta încă 30 de zile în spatele gratiilor.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close