Antena 3 CNN Actualitate Codul Galben se mută în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei! Avertisment IGSU cu privire la vremea extremă

Codul Galben se mută în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei! Avertisment IGSU cu privire la vremea extremă

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au emis un avertisment prin care recomandă respectarea unor măsuri de siguranță în condițiile avertizărilor cod galben care se mută astăzi în Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania.

Codul Galben se mută în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei! Avertisment IGSU cu privire la vremea extremă
Sursa foto: Getty Images / trendobjects
de Laura Dinu    |    17 Apr 2024   •   13:05

”Codul Galben se mută în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei.

Respectați recomandările noastre!

  • Sistează activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime.
  • Închide toate ferestrele locuinţei.
  • Evită adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Urmărește la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

? Codul Galben se mută în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei. Descrierea atenționării meteorologice emisă de ANM ?? https://www.meteoromania.ro/avertizari/ Respectați recomandările noastre! ❗Sistează activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime. ❗Închide toate ferestrele locuinţei. ❗Evită adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. ❗Urmărește la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților. ℹ️Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play. #DSU #IGSU #pompierii #salvatorii #mereuladatorie

Publicată de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Miercuri, 17 aprilie 2024

Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină | 17 județe sunt vizate de avertizarea meteo ANM

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 17 aprilie, ora 10:00, 18 aprilie, ora 10:00.

În Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

Informare meteo de vreme rea pentru toată țara

ANM a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 17 aprilie, ora 10:00, 18 aprilie, ora 20:00.

În intervalul menționat, temporar va ploua, iar în jumătatea de sud-est a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15...20 l/mp și izolat de 30...40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări cu viteze în general între 45 și 55 km/h, miercuri (17 aprilie) cu precădere în sud-est, iar joi (18 aprilie) mai ales în sud.

Pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Vremea se va răci în toată țara, iar la altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

×
Subiecte în articol: IGSU IGSU
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close