Antena 3 CNN Actualitate AUR şi-a dat mâna cu ŞOR în Republica Moldova. Sute de protestatari plătiţi, opriţi de Poliţie să ajungă la Congresul PPE de la Bucureşti

AUR şi-a dat mâna cu ŞOR în Republica Moldova. Sute de protestatari plătiţi, opriţi de Poliţie să ajungă la Congresul PPE de la Bucureşti

Partidul AUR şi-a dat mâna cu grupul ŞOR în Republica Moldova, dovadă stând o acţiune comună a poliţiştilor români şi moldoveni, care au oprit sute de protestatari plătiţi să ajungă la Congresul PPE de la Bucureşti, acolo unde George Simion s-a aflat în fruntea protestatarilor.

AUR şi-a dat mâna cu ŞOR în Republica Moldova. Sute de protestatari plătiţi, opriţi de Poliţie să ajungă la Congresul PPE de la Bucureşti
Sursa foto: moldova1.md
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2024   •   13:59

Poliţiştii români şi cei moldoveni au deturnat intenţia grupului ŞOR din Republica Moldova de a trimite protestatari plătiţi la Congresul PPE organizat la Bucureşti.

Potrivit moldova1.md, peste 200 de persoane ar fi trebuit să primească bani pentru a protesta la congresul de la Bucureşti. Informaţia a fost confirmată de Viorel Cernăuţeanu, şeful Poliţiei Chişinău, într-o conferinţă de presă.

"Privind acțiunile care se pregăteau pentru ziua de ieri la București, erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la București, dar organizate aici, la Chișinău. Sumele care urmau a fi achitate pentru fiecare persoană care participă la București, la reuniune, pentru a compromite cumva evenimentul, ajungeau la sute de euro pe zi. Deci, ca să înțelegeți, la un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de zece mii de euro", a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Şeful Poliţiei Chişinău a dezvăluit şi faptul că protestul de la Bucureşti a fost organizat de partidul AUR.

"Regretabil este că această intenție de organizare a protestelor vine din partea unui alt partid de la București. Urmau să se consolideze cu așa-numiții protestatari de la noi. A fost pe rețelele de socializare, știm cu toții: Partidul AUR planifica aceste acțiuni la București", a mai precizat Viorel Cernăuțeanu.

×
Subiecte în articol: aur George Simion Republica Moldova Șor
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close