Antena 3 CNN Actualitate Atenție la mesajele primite de sărbători! Hackerii folosesc o nouă metodă de fraudă care vă poate lăsa fără bani în cont

Atenție la mesajele primite de sărbători! Hackerii folosesc o nouă metodă de fraudă care vă poate lăsa fără bani în cont

Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe! Atunci când formularea textului pare suspectă și sunteți îndemnați prin mesaj să accesați linkuri sau atașamente, contactați expeditorul pentru lămuriri pe un alt canal de comunicare.

de Andreea Ştefan    |    Georgiana Murgilă    |    25 Dec 2023   •   09:21

Specialiștii atrag atenția cu privire la mesajele pe care le primim în această perioadă de sărbători, pentru că aceste mesaje pot conține și linkuri dăunătoare, care pot inclusiv să îi lase pe români fără bani.

Specialiștii spun că atunci când primim astfel de mesaje este posibil ca hackerii să fi clonat deja paginile prietenilor noștri.

Vorbim despre rețele de socializare care sunt vizate tot mai mult de infractorii cibernetici și ajungem fie să avem telefoanele sau calculatoarele virusate, fie chiar să rămânem fără banii din cont.

Tocmai de aceea, indicat ar fi, imediat ce primim aceste mesaje, să ne asigurăm că într-adevăr, nu este vorba despre vreun hacker și, în al doilea rând, să nu accesăm aceste link-uri, care se pot dovedi a fi extrem de periculoase.

×
Subiecte în articol: hackeri mesaje
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close