Antena 3 CNN Actualitate Atenție! E periculos să consumi carnea unui astfel de miel!

Atenție! E periculos să consumi carnea unui astfel de miel!

Atenție! E periculos să consumi carnea unui astfel de miel!
Sursa foto: foto: Pexels.com
23 Apr 2019   •   18:01

Cu câteva zile înainte de Paşte, pieţele de animale se umplu de miei pentru ca cei care nu au rude în mediul rural sau un fermier cunoscut să aibă ocazia de a şi-l procura.

Există însă o mare greşeală, pe care multe persoane o fac atunci când îşi cumpără animalul pentru sacrificare. Uitându-se şi la buget, dar ţinând cont şi de faptul că Paştele e o sărbătoare care trecere rapid, mulţi evită să facă risipă alimentară, iar pentru acest lucru urmăresc să cumpere un miel mai mic, de până în 15 kilograme, scrie Adevărul.

Nimic mai greşit, afirmă medicii veterinari, care avertizează că un miel prea mic poate cauza mai multe probleme la masa de Paşte, decât bucurii. „Mieii cu o greutate sub 15 kg au un conţinut foarte mare de apă şi de colagen, care este toxic pentru ficat. Colagenul nu se digeră, nu produce ficatul enzimă necesară pentru a fi descompus în organism. Dacă punem la socoteală că foarte multă lume vine după o perioadă de post şi se aşează la masă, consumul de carne de miel prea tânăr poate crea neplăceri de ordin digestiv“, afirmă Vasile Deac, medic veterinar.

Potrivit acestuia, greutatea ideală a unui miel e de la 18-20 de kilograme în sus.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close