Antena 3 CNN Actualitate Armata rusă este la 15 km de România! Radu Tudor, despre măsura de urgenţă luată de Autoritatea Navală Română

Armata rusă este la 15 km de România! Radu Tudor, despre măsura de urgenţă luată de Autoritatea Navală Română

România ia noi măsuri de urgenţă. Navele civile nu mai au voie să navigheze pe braţul Chilia al Dunării după ce armata rusă a ajuns în oraşul Izmail, aflat la 15 km de graniţa noastră. Radu Tudor a explicat, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, decizia luată de Autoritatea Navală Română, măsură care are rolul de a preveni un atac lansat de forţele invadatoare ale Rusiei.

Armata rusă este la 15 km de România! Radu Tudor, despre măsura de urgenţă luată de Autoritatea Navală Română
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    02 Mar 2022   •   16:42

Navele şi ambarcaţiunile civile din România nu mai au voie să navigheze pe braţul Chilia al Dunării din cauza războiului din Ucraina.

Interdicţia a fost dată de Autoritatea Navală Română şi se regăseşte în documentul obţinut în exclusivitate de Antena 3.

Vă reamintim că autorităţile ucrainene au anunţat că armata rusă a bombardat Izmail, un oraş din Ucraina aflat la 15 km de graniţa României.

"Autorităţile române încearcă să evite nişte lovituri accidentale care ar putea ajunge pe braţul Chilia şi implicit pe teritoriul României. Ştiu că sună foarte complicat, ştiu că mulţi se gândesc că această chestiune ar putea să însemne un soi de început conflict militar cu România, dar nu e aşa. E vorba de prevenţie, e vorba de focuri accidentale. Din păcate, dimensiunea războiului hibrid şi a manipulării grosolane practicate de Federaţia Rusă este egală cu dimensiunea războiului militar activ, desfăşurat pe teritoriul Ucrainei. 

E foarte posibil ca forţele invadatoare ale Rusiei să lanseze, fie din greşeală, fie intenţionat, o lovitură pe teritoriul României, sau undeva în proximitatea braţului Chilia, şi apoi să spună, că de fapt noi am lansat această lovitură şi că ei au fost provocaţi. Ei au devenit deja consacraţi în spaţiul internaţional ca fiind manipulatorii care întorc realitatea pe dos. Şi, din această perspectivă, decât să apară un incident, mai bine dai această recomandare", a spus Radu Tudor, jurnalist și analist militar.

Citiţi şi: Traficul navelor fluviale pe braţul Chilia, suspendat din cauza războiului din Ucraina 
 

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close