Antena 3 CNN Actualitate Anchetă de amploare a Poliţiei, după ce o grupare infracţională a făcut oferte pentru trecerea ilegală în SUA şi Canada

Anchetă de amploare a Poliţiei, după ce o grupare infracţională a făcut oferte pentru trecerea ilegală în SUA şi Canada

Poliția Română a intrat în alertă după ce pe rețelele de socializare au apărut oferte pentru românii care vor să intre ilegal în Statele Unite sau în Canada.

Anchetă de amploare a Poliţiei, după ce o grupare infracţională a făcut oferte pentru trecerea ilegală în SUA şi Canada
Sursa foto: Facebook | Poliţa de Frontieră Română
de Claudia Popovici    |    12 Aug 2023   •   18:09

Gruparea infracțională, care și-a deschis o afacere în toată regula, pretinde celor interesați sume cuprinse între 1.800 și 3.000 euro.

Autoritățile din România au demarat o anchetă după ce pe platformele Telegram și Tiktok au fost postate oferte pentru persoane care doresc să treacă în mod ilegal spre Statele Unite ale Americii sau Canada. Costurile pentru aceste călătorii frauduloase încep de la 1.800 dolari și până la 14.000 dolari, în funcție de rutele pe care clienții doresc să le aleagă. Iar aceste oferte nu sunt destinate numai persoanelor care nu au viză pentru aceste țări, ci și pentru persoanele care au interdicție.

Cei care au postat aceste anunțuri au explicat că oferă garanție și au păstrat chiar și mărturii ale unor persoane care au beneficiat de serviciile lor. De altfel, pe aceste conturi sunt postate și imagini cu persoane fie care au copii în brațe, fie care aleargă într-o zonă care pare AFI de graniță.

În acest context, autoritățile au demarat o anchetă și asta pentru că în ultima perioadă în Statele Unite au trecut în mod ilegal foarte mulți români, mulți membri ai planurilor interlope care s-au lăudat pe rețelele de social media cu sumele fabuloase de bani pe care au reușit să le facă acolo, bineînțeles, în mod ilegal.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close