Antena 3 CNN Actualitate Ambasada Ucrainei la Bucureşti, prima reacţie după parada cu rachete ruseşti din Berzunţi, Bacău

Ambasada Ucrainei la Bucureşti, prima reacţie după parada cu rachete ruseşti din Berzunţi, Bacău

Ambasada Ucrainei în România a condamnat parada din Ajun a "mascaților" din localitatea Berzunți, județul Bacău, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Ambasada Ucrainei la Bucureşti, prima reacţie după parada cu rachete ruseşti din Berzunţi, Bacău
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Cojoianu    |    03 Ian 2023   •   20:35

De asemenea, reprezentanții ambasadei au transmis un mesaj în care susțin că "simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată”

"Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.

Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către federația rusă împotriva statului Ucrainean. Sperăm că aceast eveniment v-a fi evaluat corespunzător de către societatea română.

Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată. Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, a susținut Ambasada.

O tradiție de Anul Nou a fost adaptată de localnicii unei comune din Moldova la realitățile geo-politice ale momentului.

Parada din Ajun a "mascaților" din localitatea Berzunți, județul Bacău, a fost transformată într-o parodie stradală, cu un "plugușor" adaptat pentru Vladimir Putin, tractoare pe post de tancuri și butaforie care a inclus o "bombă atomică".

×
Subiecte în articol: Bacău Facebook Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close