Antena 3 CNN Actualitate "Când am ajuns la București a trebuit să prezint pașaportul. Spațiul Schengen nu este complet fără România" | Roberta Metsola, președinte al Parlamentul European, anunță o decizie importantă pe 31 martie

"Când am ajuns la București a trebuit să prezint pașaportul. Spațiul Schengen nu este complet fără România" | Roberta Metsola, președinte al Parlamentul European, anunță o decizie importantă pe 31 martie

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a purtat un dialog deschis cu tinerii români.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   10:46

Evenimentul s-a desfășurat în această dimineață la Opera din București.

Printre dintre participanții înscriși la dialog, mulți erau studenți ai instituțiilor de învățământ superior din Capitală.

În fața acestora, Metsola a subliniat importanța participării la vot într-un sistem democratic.

Roberta Metsola: "Nu renunțați să votați, pentru că va vota altcineva în locul vostru"

"În lume, sunt mulți oameni care nu-și pot alege liderii. Dar dumneavoastră nu sunteți în această situație.

Nu renunțați la dreptul de a vota, pentru că va vota altcineva în locul vostru și nu veți avea ceea ce vă doriți", a spus ea, în contextul în care românii sunt chemați, anul acesta, la urne pentru a-şi desemna europarlamentarii, aleșii locali, președintele și membrii forului legislativ.

Președinta Parlamentului european a adăugat că în țara sa natală, Malta, se votează de la 16 ani și că ea speră că fiul său va merge, anul acesta, la vot.

Roberta Metsola: "Spațiul Schengen nu este complet fără România. O decizie importantă va fi luată pe 31 martie"

Ea a fost întrebată despre demersurile întreprinse pentru ca România să adere la Spațiul Schengen nu doar din punct de vedere al frontierelor aeriene, ci și terestru.

"Spațiul Schengen nu va fi complet decât atunci când România va fi parte din el. Aveți numeroși susținători. Aseară, când am ajuns în București, a trebuit să prezint pașaportul și mi-am dat seama că voi trebuie să faceți asta de fiecare dată.

În decembrie 2022 am fost în București, cu câteva zile înainte de a fi luată decizia de a nu accepta România și Bulgaria, și îmi aduc aminte că v-am văzut şi că v-am spus că, în timpul mandatului meu, ca președintă a Parlamentului European, vom putea să vedem și România în Schengen.

Astăzi, sunt angajată 100% pe această cale. O decizie foarte importantă va fi luată la sfârșitul acestei luni, pe 31 martie", a răspuns Roberta Metsola.

Ea urmează să participe, alături de alți lideri politici, la Congresul Partidului Popular European, care se desfășoară astăzi și mâine la București

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close