Antena 3 CNN Actualitate Alimentul care îi face pe oameni fericiţi | Experţi: "Se declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică"

Alimentul care îi face pe oameni fericiţi | Experţi: "Se declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică"

Fericirea este o stare pe care majoritatea dintre noi o căutăm în fiecare moment. Acum însă avem acces la ea şi prin alimentație. O spun experții care au descoperit alimentul care ne oferă o stare o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică.

Alimentul care îi face pe oameni fericiţi | Experţi: "Se declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică"
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    05 Dec 2023   •   20:00

Concluzia a fost generată în urma unui studiu italian realizat de "Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi și Comunicare IULM, în colaborare cu Unione Italiana Food, acolo unde cercetătorii a explorat științific mecanismele emoționale și neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite în timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily.

Astfel, folosind metode neuro-științifice și de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reacțiile emoționale la 40 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani, fără alergii alimentare.

Studiul a descoperit că în timpul consumului de paste declanșează o stare emoțional-cognitivă pozitivă puternică și de durată, comparabilă sau chiar depășind bucuria indusă de activitățile preferate, cum ar fi ascultarea muzicii sau urmărirea sportului.

Profesorul Vincenzo Russo, fondatorul Neuromarketing Behavior & Brain Lab IULM, afirmă că pastele și fericirea sunt inseparabile, actul de a gusta și a savura paste stimulând cele mai pozitive amintiri și emoții.

Analizând obiceiurile de consum, studiul a constatat că indivizii asociază consumul de paste cu fericirea, împărtășirea în familie și prietenia. Aproximativ 40% dintre participanți au considerat pastele un aliment confortabil, iar 76% dintre respondenți au afirmat că consumul de paste îi face foarte fericiți.

Aceste descoperiri subliniază legătura emoțională profundă pe care oamenii o au cu pastele, explicând popularitatea lor de durată. Dincolo de tărâmul emoțional, literatura științifică susține impactul pozitiv al pastei asupra stării de spirit, atribuindu-l prezenței triptofanului și vitaminelor B, au mai stabilit cercetătorii

×
Subiecte în articol: paste studiu Italia fericire
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close