Antena 3 CNN Actualitate Alimente expirate la cantina de ajutor social din Galaţi. Autorităţile au declanşat o anchetă

Alimente expirate la cantina de ajutor social din Galaţi. Autorităţile au declanşat o anchetă

Alimente expirate la cantina de ajutor social din Galaţi. Autorităţile au declanşat o anchetă
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Sep 2012   •   15:44

Inspectori ai Primăriei Galaţi au descoperit, în urma unui control făcut la cantina de ajutor social, alimente expirate, unele chiar din iunie 2011, precum şi numeroase nereguli, primarul destituind conducerea unităţii şi sesizând Poliţia Economică şi cerând declanşarea unei anchete în acest caz.
   
În urma verificărilor făcute de către reprezentanţii Primăriei, însoţiţi de inspectori de la Protecţia Consumatorilor, Direcţia Sanitar Veterinară Galaţi şi poliţişti au fost descoperite 5.040 de borcane de zacuscă expirată de la 1 septembrie, 288 de kilograme de ciuperci în apă, expirate din iunie 2011, 765 de kilograme de pastă de tomate şi cârnaţi cabanos expiraţi.
   
Potrivit aceleiaşi surse, în urma controlului au mai fost descoperite 894 de sticle de un litru cu suc de roşii, fără etichetă, şi 4.345 de cuti cu conservă de fasole cu costiţă fără documente de provenienţă.


   
"Bine că nu s-a întâmplat o nenorocire până acum, pentru că de aici se hrănesc, zi de zi, aproape 700 de persoane. Urmează să vedem şi dacă numărul acesta este corect sau este doar umflat - şi să le faci mâncare din conserve expirate din 2011 mi se pare ceva ieşit din comun! Să ajungi să speli salamul, cârnaţii cu furtunul şi să dai la oameni necăjiţi care hrănesc şi copii de acolo, mi se pare cinism ieşit din comun. Genocid! Puteau să moară oameni acolo!", a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.
   
Acesta a precizat că acele alimente expirate nu sunt singurele nereguli descoperite la cantina de ajutor social, adăugând că acela care ocupa funcţia de contabil-şef este director la o societate din Galaţi care se ocupă cu desfacerea de alimente.
   
"Domnul contabil şef al cantinei de ajutor social este şi director economic la firma Eurosmart a fiicei domnului Sterică Croitoru (n.r. - directorul cantinei), care, întâmplător, are cam acelaşi obiect de activitate şi are nişte magazine deschise prin oraş. Contabilul de la cantină este angajat tot la firmă, magazionera e directoare în aceeaşi firmă. Am comandat Poliţiei Economice un control încrucişat, firmă - cantină, şi aşteptăm rezultatele", a mai spus Marius Stan.
   
În urma acestor concluzii, primarul a demis întreaga conducere a cantinei şi pe cei consideraţi responsabili pentru neregulile găsite în timpul controlului.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close