Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre protestele angajaților din Sănătate supărați din cauza salariilor: ”Avem o propunere de act normativ”

Alexandru Rafila, despre protestele angajaților din Sănătate supărați din cauza salariilor: ”Avem o propunere de act normativ”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, le transmite salariaților din direcțiile de sănătate publică că România traversează un an dificil din punct de vedere economic.

de Georgiana Adam    |    11 Dec 2023   •   14:11

Ministrul Sănătății spune că va încerca să găsească soluții pentru un nivel de salarizare care să reflecte importanţa socială şi efortul profesional pe care angajații îl fac.

Întrebat despre anunțul a 24 de direcții de sănătate publică pregătite să blochează activitatea, ministrul Sănătății a spus că este vorba despre o revendicare privind recalcularea salariilor angajaților acestora, în condițiile în care cei de la casele de asigurări de sănătate au primit măriri salariale.

Alexandru Rafila a dat asigurări că a vorbit cu premierul și cu sindicatele relevante din domeniu: „Avem și o propunere de act normativ care să poată să facă operațională încă din prima lună a anului viitor această corelare a salariilor și în zona direcțiilor de sănătate publică. Lucrăm la acest lucru, sper să existe înțelegere în toate părțile”, a declarat ministrul Sănătății, notează Mediafax. 

Citește și: "M-am săturat de breaking news că nu sunt bani la Sănătate!" | Premierul Ciolacu anunță oficial că salariile bugetarilor cresc cu 5%

Ministrul a adăugat însă, că România traversează un an dificil din punct de vedere economic și face în așa fel încât să aibă în continuare acces la banii europeni, dar există interes la Guvern față de revendicările celor din DSP-uri și se face în ”așa fel încât să poată să fie rezolvate încă din prima lună a anului 2024”.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close