Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre Spitalul Regional Iaşi: "O investiție de 700 de milioane de euro începe practic astăzi"

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre Spitalul Regional Iaşi: "O investiție de 700 de milioane de euro începe practic astăzi"

Construirea Spitalului Regional de Urgență Iași începe acum, spune ministrul Sănătății. Alexadru Rafila declară că este un proiect care îl "emoționează". Fostul ministru al Sănătății a promis 48 de spitale, nu a făcut niciunul, dar s-au plătit 48 de studii de fezabilitate, a adăugat Rafila.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, despre Spitalul Regional Iaşi: "O investiție de 700 de milioane de euro începe practic astăzi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2024   •   13:00

"Investiția de 700 de milioane de euro practic începe astăzi. Cel mai mult vă voi bucura când vom putea sărbători Spitalul Regional de Urgență Iași, atunci când va intra în funcțiune, peste 4 ani”, a spus Rafila vineri, la Iași.

Acesta s-a declarat convins că spitalul va fi gata la timp.

"La început am fost mai puțin optimist, acum sunt mult mai optimist că zeci de spitale noi în România se vor construi, se vor termina. Cele trei spitale regionale pe care Guvernul și le-a asumat sunt în faza în care lucrările debutează", spune ministrul PSD.

Potrivit lui Rafila, în scurt timp vor începe lucrările și la Spitalul Regional din Craiova și la cel din Cluj, notează Mediafax.

Spitalul din Iași va fi ridicat pe o suprafață de 120.000 de metri pătrați, va avea 20 de săli de operație, dar și o generație de medici tineri care trebuie să învețe să lucreze la aceste standarde, a spus Rafila.

"Când am venit Ministerul Sănătății, în anul 2007, era o machetă asemănătoare acolo, la minister. A stat diverși ani prin minister, pe holuri, și din cele 48 de spitale promise de ministrul Sănătății de atunci nu s-a făcut niciunul. Dar s-au plătit, e adevărat, 48 de studii de fezabilitate, fără niciun fel de finalitate. De data asta construim spitale. Sunt spitale publice, făcute din fonduri publice, europene, nerambursabile sau împrumuturi. Important e este să le integrăm", a conchis ministrul.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Iași
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close