Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu, după ce Iulius Filip a fost decorat în urma petiției inițiate de Antena 3: „Mă bucur că există această minimă consolare după anii de umilințe și de suferință”

Adrian Ursu, după ce Iulius Filip a fost decorat în urma petiției inițiate de Antena 3: „Mă bucur că există această minimă consolare după anii de umilințe și de suferință”

Adrian Ursu, după ce Iulius Filip a fost decorat în urma petiției inițiate de Antena 3: „Mă bucur că există această minimă consolare după anii de umilințe și de suferință”
18 Apr 2019   •   16:27

Adrian Ursu a reacționat după ce Iulius Filip a fost decorat de Klaus Iohannis, în urma petiției inițiate de Antena 3. 

„Mă bucur pentru domnul Filip și mă bucur că există această minimă consolare după anii de umilințe și de suferință pe care i-a traversat. Sigur că e o medalie care, nu știu de ce, și asta e acordată cu zgârcenie. Dar Slavă Domnului, e bun și atât. Așa cum scria în textul petiției pe care Mihai și cu mine am inițiat-o alături de colegii de la Antena 3 și care ne-am bucurat să vedem că a strâns adeziunea a câtorva zeci de mii de români, dacă tot nu l-a demis pe Lazăr, măcar atât să facă și președintele Klaus Iohannis, și anume acest gest de reparație morală minimă față de o victimă a lui Augustin Lazăr”.

„Eu mă bucur cumva că mai e puțin. În cazul lui Lazăr, așa a justificat Klaus Iohannis nerevocarea lui din funcție, că mai are puțin până își încheie mandatul. Mai spun încă o dată, l-am apreciat pe Klaus Iohannis atunci când, printre primele decrete pe care le-a semnat în calitate de președinte ales al României, a fost și el pentru decorarea domnului Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, cu o medalie în numele deținuților politici pe care îi reprezintă.

Din păcate, ulterior, chiar dacă în comunicatul Președinției de astăzi se spune că au fost 55 de foști luptători anticomuniști decorați, mi-e teamă că sunt incluși aici mulți dintre cei care au statutul de revoluționari, cei care au fost practic luptători anticomuniști o zi sau două, sigur unii dintre ei în condiții extrem de riscante și care și-au pus chiar viața în pericol. Dar față de cei care în anii temniței generalizate pe care o reprezenta România comunistă au avut, asemeni lui Iulius Filip, dârzenia de a persevera în rezistența lor. Pentru că, să nu uităm, Iulius Filip a avut 3 acte de curaj inimaginabile: i-a trimis o scrisoare lui Nicolae Ceaușescu, a scris o poezie pamflet în legătură cu regimul și a trimis acel mesaj de solidaritate cu Sindicatul din Polonia”, a mai spus Adrian Ursu. 

Citiți și Iulius Filip, decorat cu Crucea Națională de președintele Klaus Iohannis

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu Klaus Iohannis
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close