Antena 3 CNN Actualitate Activistul Tiberiu Boșutar, în față la Romsilva de Black Friday: ”Vin în fiecare vineri, ca să fie vinerea voastră neagră”

Activistul Tiberiu Boșutar, în față la Romsilva de Black Friday: ”Vin în fiecare vineri, ca să fie vinerea voastră neagră”

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a mers la sediul Romsilva astăzi, de „Black Friday”, pentru a solicita autorităților din cadrul Romsilva să înceteze permiterea tăierilor ilegale din pădurile României.

Activistul Tiberiu Boșutar, în față la Romsilva de Black Friday: ”Vin în fiecare vineri, ca să fie vinerea voastră neagră”
de Adelina Miron    |    12 Noi 2021   •   20:00

Într-o transmisiune live pe Facebook din curtea instituției, Tiberiu Boșutar a spus că își dorește un dialog cu autoritățile Romsilva și că va continua să lupte pentru oprirea tăierilor ilegale.

Acesta le-a arătat urmăritorilor săi birourile și hotelul de patru stele deținute de Romsilva.

„O să vin aici de fiecare dată când o să am ocazia, nu aștept următorul Black Friday! Fac eu în fiecare vineri, ca să fie vinerea voastră neagră! De ce fac treaba asta? Pentru că vreau să avem un dialog, că nu puteți voi să alegeți cu cine stați de vorbă, nu puteți să alegeți cui dați lemne cu acte și cui fără.

Trebuie să discutăm cu toții și, ca să discutăm cu toții, voi trebuie să aveți puterea să aplecați urechea la cerințele oamenilor. Pentru că voi stați în clădirile astea pentru a deservi nevoile românilor. Eu vin așa, din voluntariat, dar voi luați salarii pentru a găsi soluții. Și vreți să nu se fure! Dacă vreți să nu se fure, de ce nu puneți pe tarabă lemn cu acte? Vă spun eu de ce: pentru că pe lemnul ăla plecat din pădure fără acte se încasează câteva sute de milioane de euro, care ajung într-un fel sau altul și în buzunarele domniilor voastre”, a spus Tiberiu Boșutar.

Black Friday la ROMSILVA

Posted by Legea Codrului on Friday, November 12, 2021

Tiberiu Boșutar este cunoscut pentru lupta sa de a demasca tăierile ilegale de arbori din pădurile României. În mai multe rânduri, acesta a fost amenințat și agresat în încercările lui de a-i demasca pe hoții de lemn.

În luna septembrie a acestui an, în timp ce se afla cu jurnaliștii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu într-o pădure din Suceava, pentru a filma tăierile ilegale, au fost bătuți crunt de 20 de indivizi.

„Să vă arăt picioarele, să vedeți. Așa arata un activist miliardar ce primește bani și trăiește din donații, așa cum încearcă toată lumea sa ne acuze, să discrediteze, să amenințe. Eu nu am nimic ce pierde. Pur si simplu îmi iubesc tara”, a spus activistul imediat după atac, aflat în ambulanță, în drumul spre spital.

„Unul din jurnaliști nu știe cum îl cheamă, a pierdut conștiența. Noroc că de la pumni unul a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe la 112. Deci culmea, mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii. De la poliție ce sa cer? Poliția nu poate trece cu procurorul de bariera păzită de zilier. Dragolea a primit un pumn și a căzut într-o râpă și cumva asta a fost șansa noastră.

Pădurarii care au fost acolo au fost de la un ocol privat”, povestea atunci Tiberiu Boșutar.
 

×
Subiecte în articol: Tiberiu Boşutar Romsilva paduri hoti
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close