Antena 3 CNN Actualitate A murit Pavel Palcu, procurorul criminalist cu cea mai mare vechime în magistratură din România

A murit Pavel Palcu, procurorul criminalist cu cea mai mare vechime în magistratură din România

Pavel Palcu, procurorul cu cea mai mare vechime în magistratură din România, a murit la vârsta de 70 de ani.

A murit Pavel Palcu, procurorul criminalist cu cea mai mare vechime în magistratură din România
Sursa foto: Facebook Pavel Palcu
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   20:28

Procurorul criminalist Pavel Palcu, de la Parchetul Tribunalului Arad, era procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public. După ce s-a pensionat acesta a decis să rămână în activitate cu un aviz anual al Consiliului Superior al Magistraturii.

"Eu am o vechime de 42 de ani, nu pierd foarte mult la salariu (n.r. în comparație cu pensia). Până la 70 pot să stau dacă nu se schimbă legea. Cât mă duce mintea și puterea, vreau să stau să ajut”, afirma procurorul Palcu, potrivit adevarul.ro

Din păcate, starea de sănătate s-a înrăutățit după ce în luna decembrie 2023 procurorul criminalist Pavel Palcu a suferit un atac cerebral și a fost internat în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Arad. 

Procurorul criminalist Pavel Palcu a murit, astăzi, 15 aprilie, într-un centru de recuperare medicală din Bucureşti, la vârsta de 70 de ani. 

Cine este Pavel Palcu

Pavel Palcu a devenit procuror în anul 1980, intrând în sistem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. De acolo a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, pe care l-a și condus timp de 12 ani. Recent, Consiliul Superior al Magistraturii i-a prelungit procurorului Palcu menținerea în funcție până pe 15 ianuarie 2024, însă a fost pensionat la cerere după evenimentul din decembrie 2023.

Considerat unul dintre cei mai buni procurori ai Ministerului Public, Pavel Palcu a soluționat unele dintre cele mai complexe cazuri de omor produse pe raza județului Arad.

Cel mai recent, acesta a instrumentat cazul bărbatului din Neudorf care și-a ucis fratele cu cioburile unei sticle sparte, dar și cazul tânărului ucis în bătaie de un polițist local, în sediul Poliției Locale din Arad, notează aradon.ro

×
Subiecte în articol: a murit procuror magistratura Arad
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close