Antena 3 CNN Timp liber Muzică Ultimul album al unei legendare trupe rock: ''Este păcat, dar este sfârșitul. Nu va fi niciun fel de continuare''

Ultimul album al unei legendare trupe rock: ''Este păcat, dar este sfârșitul. Nu va fi niciun fel de continuare''

Ultimul album al unei legendare trupe rock: ''Este păcat, dar este sfârșitul. Nu va fi niciun fel de continuare''
10 Oct 2014   •   14:20

Noul album al grupului britanic Pink Floyd, care urmează să apară la 7 noiembrie, va fi ultimul al legendarei trupe de rock, a anunțat joi chitaristul David Gilmour, relatează agenția France Presse, citate de AGERPRES.

''Este păcat, dar este sfârșitul'', a declarat David Gilmour pentru BBC.

La 68 de ani, chitaristul a recunoscut că membrii grupului îmbătrânesc și, mai mult decât atât, că nu mai au alte proiecte în derulare. Membrul fondator al grupului, Richard Wright, care a participat la scrierea a 12 din cele 18 piese ale noului album, 'The Endless Rider', a murit în 2008.

''Este ultimul lucru pe care îl realizăm împreună. Sunt destul de sigur că nu va fi niciun fel de continuare după acest album'', a continuat Gilmour.

De la debutul în 1965, grupul Pink Floyd a vândut peste 250 de milioane de discuri în întreaga lume. Fostul lider al grupului, Roger Waters, care a părăsit Pink Floyd în 1985, nu a participat la realizarea acestui ultim album.

Albumul "The Endless River", produs de casa de discuri new-yorkeză Columbia Records, va conține o piesă cu un interpret neașteptat: astrofizicianul Stephen Hawking, care nu poate vorbi decât cu ajutorul unui calculator. Piesa se numește ''Talkin' Hawkin''.

 

×
Subiecte în articol: album
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close