Antena 3 CNN Timp liber Muzică Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, a murit

Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, a murit

Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, a murit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Iul 2016   •   09:32

Alan Vega, fost component al duetului electronic Suicides, unul dintre cele mai influente din istoria muzicii rock, a murit liniștit în somn la 78 de ani, a anunțat duminică familia într-un comunicat citat de EFE.

Alan Vega a fost influențat de muzica lui Elvis Presley și de stilul „rockabilly”, însă folosirea instrumentelor electronice, precum sintetizatoarele, a dat un caracter obscur și personal muzicii sale.

Născut în 1938, pe numele său real Alan Bermowitz, în Brooklyn (New York), Vega a debutat inițial ca artist plastic și sculptor.

Alături de instrumentalistul Martin Rev, Vega a format trupa Suicides, de mare influență în anii 70, alături de alte trupe pioniere ale punk-ului precum Ramones, Patti Smith sau Talking Heads.

Primul album al trupei cu același nume, „Suicides”, a fost lansat în 1977 și a inclus piesa „Ghost Riders”, una dintre cele mai cunoscute din cariera lor. În 1980 a apărut „Suicide: Alan Vega and Martin Rev”, urmat de alte trei albume. Ultimul lor album, „American Supreme”, a fost lansat în 2002.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: rock
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close