Antena 3 CNN Timp liber Fun Marian Godină explică manevra pe care o greşesc aproape toţi şoferii. Cine are dreptate?

Marian Godină explică manevra pe care o greşesc aproape toţi şoferii. Cine are dreptate?

Marian Godină explică manevra pe care o greşesc aproape toţi şoferii. Cine are dreptate?
Sursa foto: Foto: Facebook/Marian Godina
05 Mai 2016   •   19:34

Marian Godină a explicat, într-o postare pe Facebook, cine este vinovat în situația întâlnită în sens giratoriu semnalată de mai mulți șoferi pe pagina lui.

”Am primit zeci de mesaje cu fotografia asta, aşa că răspund aici, mai ales că e una dintre situațiile des întâlnite la "Tamponări" şi nu de puține ori, cel vinovat se consideră nevinovat iar cel nevinovat se consideră vinovat. Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, pentru a părăsi giratoriul fiind nevoit să treacă de pe banda 2 pe banda 1”, a scris Marian Godină.

”Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri. În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancționat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare!”, a precizat Marian Godină.

Godină a făcut însă și o completare în stilul său caracteristic: ”Cu toate astea, eu personal nu aş proceda ca şoferul autoturismului verde, deşi manevra e legală. Între noi fie vorba...nici măcar nu mi-aş cumpăra maşină verde”.

 

 

×
Subiecte în articol: Marian Godina
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close