Antena 3 CNN Timp liber Film Un român, pe lista Premiilor Oscar. Lucian Boicu a realizat efectele vizuale pentru American Sniper

Un român, pe lista Premiilor Oscar. Lucian Boicu a realizat efectele vizuale pentru American Sniper

Un român, pe lista Premiilor Oscar. Lucian Boicu a realizat efectele vizuale pentru American Sniper
de O.P.    |    28 Ian 2015   •   07:24

Un român ne-ar putea face să ne mândrim, anul acesta, la gala premiilor Oscar. Lucian Boicu este cel care a realizat efectele vizuale ale peliculei American Sniper, film despre care criticii spun că are toate şansele să plece acasă cu un premiu Oscar.


De altfel, Lucian Boicu se poate lăuda cu o carieră de invidiat, care include şi alte producţii de succes.


Drama de război "American Sniper", cel mai recent film la care a lucrat românul Lucian Boicu, e pe lista favoriţilor la cursa pentru Oscar. Pelicula face un portret perfect al soldatului în război, rol interpretat de Bradley Cooper. Scenariul este adaptat după romanul autobiografic cu acelaşi nume semnat de lunetistul Chris Kyle, care povesteşte experienţele trăite în cele patru misiuni din Irak. 


Efectele vizuale la care a contribuit cu măiestrie Lucian Boicu au adus un real succes peliculei. "Lunetistul american" a primit şase nominalizări la premiile Oscar de anul acesta.


Lucian Boicu s-a mai remarcat, alături de alţi doi români, Alexandru Popescu şi Raul Joshua Teleki, în Gardienii Galaxiei, un alt film de mare succes. Atuul acestei producţii au fost efectele vizuale impresionante, realizate cu mult talent de cei trei români.


Godzilla, Uimitorul Om Paianjen 2, Romeo şi Julieta sau Exodus: Gods and Kings completează lista filmelor la care acelaşi Lucian Boicu şi-a pus amprenta.


Românul este stabilit în Canada. A absolvit Institutul de arte din Toronto şi este un pasionat al filmului de animaţie. De câţiva ani lucrează cu mari case de film. Iar anul acesta va avea emoţii şi mai mari la decernarea premiilor Oscar.  

×
Subiecte în articol: oscar premiile Oscar
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close