Antena 3 CNN Timp liber Film Lumea cinematografiei este în doliu! Actorul şi regizorul britanic, Richard Attenborough, s-a stins din viaţă

Lumea cinematografiei este în doliu! Actorul şi regizorul britanic, Richard Attenborough, s-a stins din viaţă

Lumea cinematografiei este în doliu! Actorul şi regizorul britanic, Richard Attenborough, s-a stins din viaţă
25 Aug 2014   •   09:54

Lumea cinematografiei este în doliu! Actorul şi regizorul britanic, Richard Attenborough, s-a stins din viaţă la vârsta de 90 de ani, cu doar cinci zile înainte de ziua sa. 

A decedat la un azil de bătrâni, unde trăia cu soţia lui, după câţiva ani în care starea lui de sănătate s-a deteriorat tot mai mult. Distins actor, regizor, producător şi antreprenor, acesta a fost îndrăgit pentru că a adus dinozaurii la viaţă în pelicula "Jurassic Park". A fost un regizor de excepţie, iar filmul biografic, "Gandhi", din 1982, a cucerit nu mai puţin de opt premii Oscar, printre care şi cel pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

Richard Attenborough a jucat în filme ca "Brighton Rock", "Marea evadare", "Un pod prea îndepărtat", "Branningan" sau "Jurassic Park", de-a lungul unei cariere ce s-a întins pe durata a șase decenii.

Richard Attenborough a fost un actor și regizor prolific ce a cucerit Hollywoodul cu rolul său în "Jurassic Park" și regia filmului "Gandhi", care a primit opt premii Oscar, dintre care pentru cel mai bun regizor, cel mai bun film în 1982 și pentru cel mai bun actor.

El s-a născut la Cambridge în 1923 şi a avut trei copii cu soția sa Sheila, cu care s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani. Slăbit după ce a căzut acasă de pe o scară, el s-a mutat într-o instituție pentru persoane vârstnice cu soția lui la sfârșitul vieții.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close