Antena 3 CNN Timp liber Film J.K.Rowling a publicat un eseu despre jocul Vâjthaţ (Quidditch)

J.K.Rowling a publicat un eseu despre jocul Vâjthaţ (Quidditch)

J.K.Rowling a publicat un eseu despre jocul Vâjthaţ (Quidditch)
Sursa foto: Foto: harrypotter.wikia.com
15 Mar 2014   •   15:45
Scriitoarea britanică J.K. Rowling a publicat un eseu de 2.400 de cuvinte despre jocul Vajthat ("Quidditch", în limba engleză), intitulat "History Of The Quidditch World Cup", pe site-ul ei Pottermore.com, dedicat universului magic din franciza "Harry Potter", relatează dailymail.co.uk, conform Mediafax.
Acest joc, la care participă ucenicii vrăjitori de la şcoala de magie Hogwarts, reprezintă unul dintre factorii majori care au contribuit la popularitatea cărţilor şi filmelor din franciza "Harry Potter".
Deşi franciza literară s-a încheiat odată cu publicarea volumului "Harry Potter şi Talismanele Morţii" în 2007 şi a filmului omonim - ce a fost lansat în două părţi -, scriitoarea J.K. Rowling a decis să îşi încânte fanii din lumea întreagă prin publicarea unui eseu intitulat "History Of The Quidditch World Cup" ("Istoria Cupei Mondiale de Vajthat").
Prima parte a eseului, care are 2.400 de cuvinte, a fost publicat pe Pottermore.com, site-ul destinat fanilor francizei "Harry Potter". O a doua parte a acestui eseu va fi publicată pe acelaşi site pe 21 martie.
Eseul conţine informaţii generale despre turneul de Vajthat - un joc în timpul căruia ucenicii vrăjitori zboară prin aer călare pe mături -, dar şi informaţii despre ediţii trecute ale acestei competiţii, precum meciul jucat în Deşertul Ryn din Kazahstan în 1877, la care personajele din această franciză se referă cu apelativul "Turnul pe care nimeni nu şi-l aminteşte".
Eseul menţionează şi "infamul" turneu din 1974, rămas în istoria Şcolii de magie Hogwarts pentru încercarea - eşuată - de a elimina baghetele magice de pe stadion.
A doua parte a eseului va deconspira o serie de secrete despre diverse ediţii ale Cupei Mondiale de Vajthat din 1994 până în prezent. Potrivit The Telegraph, "fanii vor putea să citească despre diverse norme şirete incluse în regulamentul Cupei Mondiale de Vajthat".
J.K. Rowling a promis iniţial că va include eseul despre Cupa Mondială de Vajthat pe site-ul Pottermore.com dacă fanii francizei "Harry Potter" vor susţine echipa naţională de rugby a Scoţiei.
Pottermore.com, un site gratuit care permite utilizatorilor să navigheze printre poveşti şi să descopere pasaje noi, ce nu au apărut în cărţile originale, este doar una dintre iniţiativele romancierei britanice, după încheierea celor şapte romane din seria "Harry Potter".
Cele şapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vândut în circa 450 de milioane de copii pe plan mondial şi au stat la baza realizării a opt filme de succes, au fost puse în vânzare în format eBook în martie 2012.
Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografică a seriei a avut la fel de mare succes, cu încasări de peste 7 miliarde de dolari.
În vârstă de 46 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria "Harry Potter" era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.
 

×
Subiecte în articol: Harry Potter Harry Potter film fani
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close