Antena 3 CNN Timp liber Film Al Pacino, vedeta festivalului de film de la Veneţia

Al Pacino, vedeta festivalului de film de la Veneţia

Al Pacino, vedeta festivalului de film de la Veneţia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    31 Aug 2014   •   10:29

Festivalul de film de la Veneţia şi-a întâmpinat unul din cei mai iluştri invitaţi din acest an: Al Pacino. Actorul de 74 de ani este prezent la festival cu două filme în care joacă, întâmplător, acelaşi gen de personaje: triste şi deprimate.

În viaţa  reală, însă, Pacino se dovedeşte cu totul diferit de acest profil.

Al Pacino a păşit de două ori la rând pe covorul roşu al festivalului de la Veneţia, iar apariţia sa a fost de-a dreptul spectaculoasă. Actorul a fost însoţit de prietena sa din ultimii ani, Lucila Sola, şi de fiica acesteia.

Exuberanţa lui Pacino contrastează cu rolurile sale din cele două filme: în "Manglehorn", actorul joacă rolul unui meseriaş care nu şi-a mai revenit după ce, cu decenii în urmă, şi-a părăsit marea iubire iar acum abia mai poate să comunice cu cei din jur.

Al doilea film, "The Humbling", realizat de veteranul Barry Levinson, este povestea unui bătrân actor care simte că nu mai este în stare să joace.

Pacino spune că povestea, adaptată  după un roman de Philip Roth, l-a atras pentru că este şi el actor, dar nici pe departe atât de deprimat ca eroul filmului.

"The Humbling" este prezentat în afara concursului în timp ce "Manglehorn" se numără printre cele 20 de filme candidate la Leul de Aur.

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close