Antena 3 CNN Sport Tenis Performanţă istorică. Simona Halep a învins-o pe Radwanska şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor

Performanţă istorică. Simona Halep a învins-o pe Radwanska şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor

Performanţă istorică. Simona Halep a învins-o pe Radwanska şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor
de M.T.    |    25 Oct 2014   •   14:19

Simona Halep a reuşit un alt meci memorabil şi s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după ce a învins-o în două seturi pe poloneza Agnieszka Radwanska.

Românca, locul 4 WTA, nu i-a lăsat nicio şansă adversarei sale şi s-a impus cu 6-2, 6-2, după doar o oră şi 8 minute de joc.

Halep este prima jucătoare din România care reuşeşte să se califice în ultimul act la Turneul Campioanelor.

În trecut, doar alte două reprezentante ale ţării noastre, Virginia Ruzici şi irina Spîrlea, au participat la turneul care încheie sezonul WTA.

Simona avea un scor nefavorabil în duelurile directe cu Radwanska, poloneza reuşind să câştige patru dintre precedentele şase întâlniri dintre cele două jucătoare.

Cu toate acestea, Halep a confirmat forma excelentă arătată la Singapore şi a controlat autoritar meciul.

Românca a obţinut în debutul ambelor seturi câte un break, pentru ca apoi să gestioneze perfect avantajul. Radwanska nu a dat în niciun moment senzaţia că poate reveni în meci, nici măcar atunci când a reuşit un break la scorul de 3-0 în setul doi.

În finala Turneului Campioanelor, care va avea loc duminică, Simona Halep o va reîntâlni pe Serena Williams, pe care a învins-o categoric, scor 6-0, 6-2, în faza grupelor.

Liderul clasamentului WTA a trecut în prima semifinală de daneza Caroline Wozniacki, în trei seturi.

Williams s-a calificat în semifinale tocmai datorită Simonei Halep, care, vineri, în ultimul meci din grupe, a câştigat un set în faţa Anei Ivanovic.

Americanca de 33 de ani este câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Turneului Campioanelor, iar o victorie în finala de duminică ar face-o prima jucătoare care câştigă trei titluri consecutive în această competiţie după Monica Seles, la începutul anilor '90.

Recordul absolut îi aparţine Martinei Navratilova, care s-a impus de cinci ori la rând, între 1983 şi 1986.

Indiferent de rezultatul finalei, Simona Halep va încheia anul 2014 în top 3 mondial, românca depăşind-o pe Petra Kvitova, eliminată la Singapore încă din faza grupelor.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close