Antena 3 CNN Show Showbiz Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată

Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o niciodată
26 Iun 2016   •   23:10

Frumoasa Gina Pistol a renunţat la tocuri şi la confort pentru o expediţie la care visa de ani buni: un pelerinaj pe El Camino, un drum de aproape 1.000 km, pe care l-a străbătut pe jos şi care i-a pus la încercare rezistenţa fizică şi psihică, scrie Jurnalul Național.

Timp de 35 de zile, prezentatoarea emisiunii „Chefi la cuţite”, de la Antena 1, a avut parte de aventură în mijlocul naturii. “Îmi doream să plec pe El Camino de câţiva ani, însă abia anul acesta am prins liberă o perioadă atât de lungă. A fost cel mai frumos cadou de suflet pe care mi-l puteam face. A fost un drum al regăsirii, care mi-a amintit de unde vin, de legătura mea cu pământul, de lucrurile simple, dar atât de frumoase”, ne-a mărturisit Gina.

Deşi nu a fost purtată acolo de raţiuni religioase, aşa cum se întâmplă cu unii pelerini, Gina a povestit că această experienţă este benefică sufletului şi minţii. A dormit în hosteluri în care împărţea camera cu zeci de alţi turişti, s-a luptat cu vremea rea şi cu rănile la picioare, dar nu a renunţat nicio clipă. “Cel mai greu mi-a fost când a trebuit să parcurg traseul, două zile, pe o ploaie rece de munte. Aşa am învăţat lecţia nr. 1: trebuie să mergi mai departe, oricât de dificil e. Mi-a fost greu la început, când mă cocoşa greutatea rucsacului. Am învăţat lecţia nr. 2, că n-am nevoie să car multe lucruri (inutile) după mine. Seara mă dureau gleznele, călcâiele şi fiecare oscior din talpa piciorului. Făceam, în medie, 25 km zilnic. Aşa am învăţat lecţia nr. 3: nu eşti în competiţie cu nimeni. Fiecare are drumul lui de parcurs”, ne-a dezvăluit Gina, fericită.

El Camino - drumul spre mormântul Apostolului Iacob

Camino Francés e un drum medieval care leagă regiunea Pirineilor de mormântul Apostolului Iacob. A luat naştere în secolul al XI-lea, când credincioşi din toate colţurile Europei au început să se îndrepte spre locul care, în acele timpuri, era considerat finis terrae (capătul lumii). În prezent, mii de pelerini parcurg anual acest traseu. “Există mai multe rute. Camino Frances, cel urmat de mine, e cel mai popular. Pleacă din munţii Pirinei din Franţa, traversează nordul Spaniei, prin oraşele Pamplona, Logrono, Burgos, Leon, şi ajunge în Santiago de Compostela. Are cam 780 km, plus cei pe care-i mai faci până în locurile în care te opreşti. Sunt aproape 1.000 km”, ne-a declarat Gina.

×
Subiecte în articol: Gina Pistol pelerinaj
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close