Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteorologilor s-a adeverit. IARNA timpurie a venit peste România. Unde va NINGE în următoarele zile

Prognoza meteorologilor s-a adeverit. IARNA timpurie a venit peste România. Unde va NINGE în următoarele zile

Prognoza meteorologilor s-a adeverit. IARNA timpurie a venit peste România. Unde va NINGE în următoarele zile
de O.P.    |    24 Oct 2014   •   06:12

Răcirea considerabilă a vremii a adus prima ninsoare în Semenic. De altfel, aproape toată ţara este sub cod galben de ploi, vânt puternic şi temperaturi scăzute până astăzi la ora 23. Iar la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei sunt anunţate lapoviţă şi ninsoare în zilele următoare.

Pe Muntele Semenic a început să plouă dimineaţa, iar în scurt timp, picăturile de apă s-au transformat în fulgi de nea. În câteva ore, s-a depus deja un strat de zăpadă de câţiva centimetri. 

Deşi a venit cam devreme, prima zăpadă i-a bucurat pe localnici.

Cei mai bucuroşi sunt administratorii de pensiuni. Speră să ningă cât mai mult, ca să le vină turişti. Iar prima ninsoare a dat startul pregătirilor de iarnă.

Prima zăpadă, primul foc în sobă. Toţi cabanierii şi-au făcut rezervele de lemne încă din vară, iar acum încep să le folosească.

Meteorologii spun că la munte va mai ninge şi astăzi, astfel că turiştii ar putea avea parte în weekend de un strat mai mare de zăpadă.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close