Antena 3 CNN Actualitate Institutul de Arheologie are sediul într-una din cele mai dărăpănate case din Capitală

Institutul de Arheologie are sediul într-una din cele mai dărăpănate case din Capitală

Institutul de Arheologie are sediul într-una din cele mai dărăpănate case din Capitală
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    29 Aug 2014   •   08:59

Institutul de Arheologie îşi are sediul într-una din cele mai frumoase case din Capitală dar, din păcate, şi una dintre cele mai dărăpănate. Casa Macca are peste 120 de ani vechime, este într-o stare avansată de degradare şi nu a fost restaurată niciodată.

Institutul de Arheologie a făcut demersuri pentru repararea clădirii, dar nu a primit niciodată bani. Aflată în continuare în proprietatea statului, clădirea trebuie să treacă acum testul nepăsării şi al birocraţiei. 


În centrul Capitalei, uitată pe o stradă îngustă şi ascunsă de ochii trecătorilor se află Casa Macca. Ploile i-au spălat culoarea, zidurile s-au erodat, ornamentele au picat, iar acoperişul cu greu mai face faţă intemperiilor. În prezent, bătrâna construcţie adăposteşte Institutul şi Muzeul de Arheologie.
 
Clădirea are nevoie de reparaţii şi în interior. Igrasia şi-a făcut loc pe pereţi, iar podul nu mai este demult funcţional. 
 
Casa Macca este inclusă şi în Lista Monumentelor de Patrimoniu Naţional. Fără nici un ajutor, reprezentanţii institutului au încercat să acceseze fonduri europene.
 
Pentru că nu a primit nici un leu, institutul stă doar la mâna statului român. Iar toate solicitările de fonduri se fac prin Academia Română.
 
Academia Română nu a oferit până în acest moment un punct de vedere oficial legat de demersurile făcute pentru restaurarea Casei Macca.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close