Antena 3 CNN Actualitate În premieră. Duşmanul invizibil - Românii, cea mai vulnerabilă categorie

În premieră. Duşmanul invizibil - Românii, cea mai vulnerabilă categorie

În premieră. Duşmanul invizibil - Românii, cea mai vulnerabilă categorie
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Mai 2015   •   21:49

Omenirea se luptă cu una dintre cele mai grave epidemii din istoria ei, care nu dă simptome, dar are efecte devastatoare. Sunt 400 de milioane de suferinzi în întreaga lume, din care două milioane la noi în ţară, printre care vedete, oameni de afaceri şi nu numai.

 
Statisticile arată că, la fiecare 7 secunde, un om se stinge din cauza acestei boli cu efecte devastatoare: diabetul zaharat. Printre efecte se numără afecţiuni ale inimii şi chiar orbirea.
 
Românii se înscriu în cea mai vulnerabilă categorie. Medicii atrag atenţia că, dacă nu luăm măsuri, o treime din populaţia României va suferi de diabet.
 
Pacientul intră într-o altă lume şi dacă nu o înţelege nu poate trăi. Diabetul nu este o boală, este o altă lume. Şi o afecţiune mută.
 
Specialiştii sunt deja în alertă şi spun că, în România sunt cam două milioane de bolnavi de diabet, deci cam cât populaţia Bucureştiului. Practic, una din opt persoane suferă de această boală.
 
Mai grav este că, în ultimii 10 ani, aproape s-a dublat numărul pacienţilor.
 
Medicii atrag atenţia că mulţi oameni pur şi simplu nu ştiu că suferă de această afecţiune, astfel că, din două milioane de bolnavi, doar 800.000 sunt diagnosticaţi şi trataţi.
 
Stilul de viaţă este acum principala cauză a diabetului, atenţionează medicii. dar merită amintite şi stresul, oboseala, obezitatea, somnul de proastă calitate.
 
Nu în ultimul rând, atenţionează doctorii, piciorul diabetic este prima cauză de amputarea a unui membru, iar acesta se asociază cu o mortalitate foarte mare.
 
Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea În premieră, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: diabet In premiera
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close