Antena 3 CNN Actualitate Firma de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana, un MISTER pentru instituţiile statului. Cum figurează pe site-ul ANAF

Firma de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana, un MISTER pentru instituţiile statului. Cum figurează pe site-ul ANAF

Firma de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la Nana, un MISTER pentru instituţiile statului. Cum figurează pe site-ul ANAF
de O.P.    |    17 Apr 2014   •   05:53

Firma de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul din comuna Nana este un mister pentru instituţiile statului. În baza de date a Registrului Comerţului figurează ca fiind în funcţiune. Iar la Ministerul de Finanţe figurează cu un profit de peste 186 de mii de lei în 2012. Însă pe site-ul ANAF, aceeaşi companie figurează ca fiind inactivă de peste un an şi jumătate.

Firma a fost înfiinţată în 2009 de o persoană de origine italiană iar domeniul de activitate înscris în Registrul Comerţului este cumpararea şi vânzarea de bunuri imobiliare.

Data ultimei înregistrări în Registru este 18 decembrie 2012 iar la menţiunea "stare firmă" figurează ca fiind în funcţiune.

Dar, potrivit ANAF, firma este un plătitor inactiv de TVA din 12 iunie 2012 şi a fost radiată din baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală din august acelaşi an.

Dacă din punct de vedere fiscal firma era inactivă în 2012, din punct de vedere economic a avut rezultate concrete. Potrivit datelor depuse la Ministerul de Finanţe, firma a avut în 2012 o cifră de afaceri de aproape 300 de mii de lei şi un profit de 186 de mii de lei.

Tot datele ministerului de Finanţe arată că Berfige avea în acelaşi an datorii de peste 3,6 milioane de lei. Cu un an înainte firma a înregistrat o pierdere de 34 de mii de lei. Iar în 2010 tot pierdere, dar una nesemnificativă, de 400 de lei.

Potrivit Ministerului de Finanţe, firma nu a avut de-a lungul timpului niciun angajat.

×
Subiecte în articol: comisia nana Ioana Basescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close