Antena 3 CNN Actualitate Distrugătorul american USS Cole, în Marea Neagră. De ce au venit americanii la Constanţa

Distrugătorul american USS Cole, în Marea Neagră. De ce au venit americanii la Constanţa

Distrugătorul american USS Cole, în Marea Neagră. De ce au venit americanii la Constanţa
de O.P.    |    23 Oct 2014   •   06:31

 Distrugătorul militar american USS Cole, care a trecut printr-un atac al-Qaida, a acostat la Constanţa într-o misiune de promovare a păcii şi stabilitaţii în regiune. 

În atacul terorist din anul 2000, 17 marinari şi-au pierdut viaţa şi nava a fost aproape distrusă, însă americanii au refăcut-o ca nouă. Acum participă la un exerciţiu comun cu fregatele româneşti în Marea Neagră.

Distrugătorul USS Cole a fost ţinta unui atac al-Qaida în octombrie 2000.

În explozie produsa în apropierea salii de mese, au murit 17 marinari, iar alţi 37 de marinari au fost raniţi. Membrii echipajului s-au luptat trei zile cu incendiul şi au reuşit să salveze nava.

Atacul terrorist din 2000 a fost revendicat de gruparea Al Quaeda, iar din acel moment Stale Unite ale Americii şi-au regândit strategia de apărare. Nava a fost dotată cu aparatură şi armament de ultimă generaţie.

Navele americane USS Cole şi Mount Whitney participă zilele acestea la exercitiul Black Sea Resolve care are loc în Marea Neagră. Forţele navale Române sunt reprezentate de Fregata Regale Ferdinand, nava purtătoare de rachete Pescăruşul, două elicoptere IAR Puma Naval, dar şi trei aeronave Mig 21 Lancer.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close