Antena 3 CNN Actualitate Cea mai mare indemnizaţie de şomaj din 2014: 7.103 lei

Cea mai mare indemnizaţie de şomaj din 2014: 7.103 lei

Cea mai mare indemnizaţie de şomaj din 2014: 7.103 lei
06 Mar 2015   •   14:30

Un fost director general de la o societate comercială din Bucureşti a primit anul trecut cea mai mare indemnizaţie de şomaj. Acesta a încasat, ca şomer, 7.103 lei, arată Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În anul 2014 au fost înregistrate zece dosare de şomaj cu un cuantum al indemnizaţiei mai mare sau egal cu 3.000 lei.

În 2013, cea mai mare indemnizaţie de şomaj a fost de 5.755 de lei şi a fost plătită unei persoane din judeţul Botoşani care a ocupat un post de director adjunct la o societate comercială.

Indemnizaţia de şomaj se acordă, pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare.

Şomajul se acordă timp de şase luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, nouă luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin cinci ani şi 12 luni pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

În funcţie de stagiul de cotizare, persoanele care intră în şomaj pot primi o indemnizaţie echivalentă cu 75 la sută din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, dacă au un stagiu de cotizare de cel puţin un an, sau suma rezultată din calcularea a 75 la sută din indicatorul social de referinţă la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare, astfel: trei la sută pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin trei ani, cinci la sută pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin cinci ani, şapte la sută pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 10 ani şi 10 la sută pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 20 de ani.

×
Subiecte în articol: somaj
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close