Antena 3 CNN Politică Ministrul Finanţelor susţine că evaziunea fiscală A SCĂZUT, dar nu poate da cifre: Nu pot să ştiu toate cifrele pe de rost

Ministrul Finanţelor susţine că evaziunea fiscală A SCĂZUT, dar nu poate da cifre: Nu pot să ştiu toate cifrele pe de rost

Ministrul Finanţelor susţine că evaziunea fiscală A SCĂZUT, dar nu poate da cifre: Nu pot să ştiu toate cifrele pe de rost
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Dec 2014   •   19:47
Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a explicat, în emisiunea "Esenţial", realizată de Alina Petrescu, la Antena 3, că promisiunile făcute în campania electorală sunt respectate şi nu vor fi crescute taxele în 2015. 
 
Am spus că reducem CAS, nu introducem taxe şi facem MTO, am avut dreptate. În tot timpul acesta, au fost doar voci care ne-au acuzat că o să creştem taxe. Şi nu au avut dreptate. 
 
Elena Cristian, redactorul şef al revistei Income, a punctat că în urmă cu un an de zile, Ioana Petrescu a declarat "război" evaziunii fiscale: "Din păcate, a trecut un an şi evaziunea fiscală a crescut. Am date de la Consiliu Fiscal". 
 
Ministrul FInanţelor a ţinut să o contrazică pe Elena Cristian, deşi nu a putut da cifre "Nu este adevărat. Datele de la Consiliul Fiscal spun că au scăzut. La fel şi datele de la SRI."
 
Întrebată cu cât a scăzut evaziunea fiscală şi la ce nivel se afla anterior, Ioana Petrescu nu a putut da cifre. 
 
"Evaziunea fiscală a scăzut. Nu pot să ştiu toate cifrele pe de rost. Colectările sunt conform planului, direcţia anti-fraudă îşi face treaba. Când vedeţi acţiunile cu Poliţia, cu Parchetul, la bază au stat acţiuni anti-fraudă", a explicat Ioana Petrescu.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close