Antena 3 CNN Politică Fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu, va fi cercetat în libertate. Procurorii DNA au decis asta după două ore de audieri

Fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu, va fi cercetat în libertate. Procurorii DNA au decis asta după două ore de audieri

Fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu, va fi cercetat în libertate. Procurorii DNA au decis asta după două ore de audieri
de O.P.    |    23 Oct 2014   •   05:49

Fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu, va fi cercetat în libertate în dosarul lui Viorel Hrebenciuc. Acesta a părăsit sediul DNA azi noapte după două ore şi jumătate de audieri.

Iliescu e acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi cumpărare de influenţă.  Concret, Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul unui angajat DNA, poate să obţină informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat.

Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu a fost săltat de DNA la Arad, imediat după ce s-a întors de la Paris. Câteva ore mai târziu a fost adus la Bucureşti pentru a-i fi comunicate acuzaţiile din noul dosar penal al deputatului. La scurt timp după miezul nopţii, Iliescu a plecat de la DNA, însoţit de trei avocaţi.

Procurorii DNA au făcut zilele trecute percheziţii la locuinţa lui Dumitru Iliescu şi la alte adrese din Capitală, în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru fapte de corupţie. Una dintre acuzaţii este că Hrebenciuc ar fi apelat la fostul şef al SPP pentru a afla dacă este interceptat de DNA.

×
Subiecte în articol: DNA SPP
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close