Antena 3 CNN Politică DISCURSUL INTEGRAL al preşedintelui Klaus Iohannis în Parlament: Trebuie să ne apucăm de treabă

DISCURSUL INTEGRAL al preşedintelui Klaus Iohannis în Parlament: Trebuie să ne apucăm de treabă

DISCURSUL INTEGRAL al preşedintelui Klaus Iohannis în Parlament: Trebuie să ne apucăm de treabă
21 Dec 2014   •   13:40
Klaus Iohannis a explicat, în discursul său în faţa Parlamentului, după depunerea jurământului ca preşedinte că este recunoscător şi onorat de încrederea pe care cetăţenii i-au acordat-o alegându-l preşedinte şi a asigurat că va fi preşedintele tuturor românilor.
 
Acesta a adăugat că este "profund mişcat de dragostea de ţară care a stat în spatele participării la vot, de aspiraţia spre libertate şi proprietate a românilor".
 
De asemenea, Iohannis a adăugat că este nevoie de "înţelegerea clară" la nivelul întregii clase politice că "nu există altă cale pentru România decât aceea a unei ţări eliberate de corupţie".
 
Preşedintele a precizat că şi-ar dori ca la sfârşitul mandatului său "corupţia să nu mai figureze pe agenda publică, instituţiile să funcţioneze pentru cetăţeni".
 
Iohannis a punctat, în discursul rostit în faţa Parlamentului, că "după valul de entuziasm, o îndoială din trecut pare să-şi facă loc pentru unii: dacă aşteptările mari duc la dezamăgiri?", însă i-a asigurat pe români că "aşteptările mari pot duce la rezultate mari".
 
De asemenea, preşedintele Iohannis a anunţat că în cel mai scurt timp va chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă şi un calendar cu etape şi acţiuni "pentru a trece de la vorbe la fapte".

 

×
Subiecte în articol: discurs presedinte Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close