Antena 3 CNN Politică Ce negocieri şi interese au stat în spatele fuziunii dintre PNL şi UNPR

Ce negocieri şi interese au stat în spatele fuziunii dintre PNL şi UNPR

Ce negocieri şi interese au stat în spatele fuziunii dintre PNL şi UNPR
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iun 2016   •   19:32

Noua conducere a UNPR, asigurată de Valeriu Steriu, a bătut palma cu PNL pentru o fuziune prin absorbţie, decizie ce l-a scos din sărite pe Gabriel Oprea, lăsat pe dinafară de pupilul său politic. Locotenenţii lui Oprea, nedoriţi de liberali în PNL, bat acum la uşa PSD, care va negocia cu fiecare în parte, scrie Adevărul.

PNL a bătut palma cu UNPR pentru o fuziune prin absorbţie, ceea ce va conduce la dispariţia partidului creat de Gabriel Oprea. După ce se va topi în PNL, locotenenţii lui Gabriel Oprea vor deveni liberali cu acte în regulă, însă mentorul lor va rămâne pe dinafară. Una dintre condiţiile liberalilor şi acceptată de noul lider UNPR Valeriu Steriu a fost ca fuziunea să aibă loc fără Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu. Practic, Valeriu Steriu i-a întors spatele mentorului său politic, Gabriel Oprea, cel care conducea din umbră partidul chiar şi după ce a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului. „Este şansa lui de a se desprinde de Oprea, cel care dicta în continuare în partid chiar dacă nu mai era preşedinte. Steriu doar executa ordinele lui Oprea, care contrasemna fiecare document“, au declarat surse din UNPR.

În schimb fuziunii cu PNL, UNPR va primi 18 locuri eligibile la alegerile parlamentare şi două funcţii de ministru într-un posibil viitor Guvern. Toate acestea se vor regăsi într-un protocol pe care liderii celor două partide îl vor semna săptămâna viitoare, urmând ca fuziunea propriu-zisă să aibă  loc la jumătatea lunii iulie, potrivit unor surse din UNPR.

×
Subiecte în articol: negocieri fuziune UNPR PNL PSD
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close