Antena 3 CNN Life Știinţă Remediu SURPRIZĂ pentru tulburarea de stres post-traumatic. L-am folosit cu toţii în copilărie

Remediu SURPRIZĂ pentru tulburarea de stres post-traumatic. L-am folosit cu toţii în copilărie

Remediu SURPRIZĂ pentru tulburarea de stres post-traumatic. L-am folosit cu toţii în copilărie
Sursa foto: Foto:brunchnews.com
08 Iul 2015   •   00:27

Tetris, jocul care ne fascina pe mulţi dintre noi în copilărie, s-a dovedit a fi extrem de util în terapia pentru persoanele care suferă de tulburarea de stres post-traumatic, notează mirror.co.uk, care citează un articol publicat în Psychological Science (PSS).

Acest joc video de tip puzzle, care a fost inventat de un programator rus în anii '80, şi-a demonstrat eficienţa în blocarea unor imagini asociate cu experienţe traumatizante, care tind să revină în memorie.

Cercetătorii de la Centrul de Ştiinţe Cognitive şi ale Creierului din cadrul Consiliului Medical de Cercetare din Marea Britanie au demonstrat că jocul Tetris este capabil să împiedice pacienţii care suferă de stres post-traumatic să retrăiască episoadele traumatizante.

Cercetătorii au subliniat eficienţa acestui joc în terapia pentru persoanele cu astfel de afecţiuni arătând că ea poate începe chiar în primele ore de la evenimentul traumatizat.

Echipa susţine că a testat deja acestă ipoteză în rândul pacienţilor care fuseseră implicaţi în accidente rutiere sau alte tipuri de evenimente traumatizante.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close