Antena 3 CNN Life Știinţă CIBORG. Oamenii şi-ar putea downloada mintea într-un computer şi ar trăi astfel veşnic

CIBORG. Oamenii şi-ar putea downloada mintea într-un computer şi ar trăi astfel veşnic

CIBORG. Oamenii şi-ar putea downloada mintea într-un computer şi ar trăi astfel veşnic
Sursa foto: Foto: bgr.com
25 Mai 2015   •   17:30

Atunci când oamenii de ştiinţă vor înţelege cum pot realiza circuite electronice compatibile cu complexitatea minţii omeneşti, oamenii îşi vor putea downloada creierul folosind calculatorul şi vor putea trăi veşnic într-un program, susţine cercetătoarea de la Cambridge, Hannah Critchlow, specialistă în neurochirurgie, citată de The Telegraph.

Specialista susţine că deşi creierul uman este de o complexitate enormă, se comportă ca un mare circuit şi oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă cum funcţionează fiecare din părţile componente.

Dr. Critchlow crede că "dacă am avea un computer care ar putea face 100 de trilioane de conexiuni de circuit" atunci am putea downloada mintea unui om într-un calculator şi "probabil că oamenii ar putea trăi pentru totdeauna într-o maşină".

Cercetătoarea britanică consideră că teoria potrivit căreia oamenii îşi folosesc mai puţin de 10% din capacitatea cerebrală este eronată, dar susţine că sunt unele dovezi care arată că mitul conform căruia oamenii stângaci sunt mai creativi ar fi adevărat.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close