Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Specialiştii avertizează: O banală infecţie ne-ar putea fi fatală în câţiva ani. Iată de ce

Specialiştii avertizează: O banală infecţie ne-ar putea fi fatală în câţiva ani. Iată de ce

Specialiştii avertizează: O banală infecţie ne-ar putea fi fatală în câţiva ani. Iată de ce
Sursa foto: Foto: mormondroppings.blogspot.com
07 Iul 2015   •   23:30

Rezistenţa la antibiotice este una dintre cele mai alarmante probleme cu care se confruntă omenirea la ora actuală. Potrivit businessinsider.com, peste 23.000 de oameni mor anual în Statele Unite ale Americii din cauza infecţiilor cu super-bacterii rezistente la antibiotice.

Specialiştii estimează că, până în 2050, la nivel global, bacteriile rezistente la antibiotice vor fi responsabile de decesul a peste 10 milioane de oameni, în fiecare an, depăşind astfel decesele cauzate de cancer.

Şocant este faptul că printre infecţiile care ar putea curma viaţa pacienţilor se numără unele aparent banale, cum ar fi infecţia cu stafilococ auriu, infecţiile urinare, infecţiile cu transmitere sexuală sau infecţiile gastro-intestinale.

În acest context, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat recent România că, anual, la noi în ţară sunt depistate 13.000 de noi cazuri de tuberculoză, adică aproximativ un sfert din toate cazurile din UE şi Spaţiul Economic European.

Specialiştii OMS au subliniat că, deşi vorbim despre o boală vindecabilă, numărul mare de noi pacienţi este în strânsă legătură atât cu depistarea eficientă a bolii, cât şi cu accesul la medicamente inovatoare atât de necesare în tratarea pacienţilor cu tuberculoză multidrog rezistentă.


×
Subiecte în articol: bacterii medicamente OMS
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close