Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cotidianul NY Times vrea legalizarea canabisului. "E la fel ca în perioada prohibiţiei"

Cotidianul NY Times vrea legalizarea canabisului. "E la fel ca în perioada prohibiţiei"

Cotidianul NY Times vrea legalizarea canabisului. "E la fel ca în perioada prohibiţiei"
de O.P.    |    28 Iul 2014   •   07:38

Marele cotidian american The New York Times a pledat sâmbătă în favoarea legalizării canabisului, comparând incriminarea sa cu erorile din epoca Prohibiției, relatează AFP.

Publicația notează într-un editorial că legislația privind canabisul îi afectează într-un mod disproporționat pe tinerii de culoare, în timp ce dependența este "o problemă relativ minoră", în special comparativ cu alcoolul și tutunul.

"SUA au avut nevoie de 13 ani să-și revină în fire și să pună capăt Prohibiției, 13 ani în cursul cărora oamenii au continuat să bea, în așa fel încât cetățeni care respectau legea au devenit criminali și au apărut și prosperat sindicatele crimei", scrie The New York Times.

"În urmă cu 40 de ani, Congresul a adoptat interdicția actuală asupra canabisului, aducând un mare prejudiciu societății, pur și simplu pentru a interzice un produs cu mult mai puțin periculos decât alcoolul. Guvernul federal ar trebui să dezincrimineze canabisul", adaugă publicația americană, în editorialul intitulat 'Abrogați, din nou, Prohibiția'.

Precizând că echipa editorială a ajuns la această concluzie după numeroase dezbateri, cotidianul notează că, pentru societate, costurile canabisului sunt 'imense'.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close