Antena 3 CNN Life Oameni Cel mai bun violonist sub 28 de ani din lume ESTE ROMÂN, dar România nu a auzit de el

Cel mai bun violonist sub 28 de ani din lume ESTE ROMÂN, dar România nu a auzit de el

Cel mai bun violonist sub 28 de ani din lume ESTE ROMÂN, dar România nu a auzit de el
Sursa foto: Foto: razvanstoica.com
24 Oct 2013   •   13:46

Talentul nu e suficient pentru a fi celebru în România. O demonstrează povestea unui violonist român. Răzvan Stoica a primit cea mai importantă distincţie din branşă: premiul New Talent, acordat celui mai bun interpret sub 28 de ani din lume.

Chiar dacă i-a fermecat pe străini cu talentul său, autorităţile din România n-au auzit de el. Aşa se face că artistul n-a cântat niciodată pe o scenă din ţara noastră.

Răzvan a urcat pe culmile succesului în Olanda, unde locuieşte de 10 ani. Talentul său şi vioara Stradivarius, câştigată într-o competiţie internaţională, i-au adus, luna aceasta, cel mai important titlu: premiul New Talent din Bratislava, oferit celui mai bun interpret sub 28 de ani.

"Este un premiu unic. Nu există premiul 2, 3. Este, poate, cel mai important premiu câştigat vreodată de un artist român", a afirmat Cezar Marin, expert instrumente patrimoniu în Ministerul Culturii.

Cei de la Carnegie Hall, din New York, s-au grăbit să-l invite să susţină un concert anul viitor. Violonistul are agenda plină, dar nicio apariţie în România.

Tot un anonim e şi pentru Ministerul Culturii. Oricum, aici interesul pentru muzică e aproape inexistent: nu există consilier în domeniu de ani buni.   

×
Subiecte în articol: vioara
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close