Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin jubilează. Un nou STAT cu o poziţie strategică cere alipirea de "mama" RUSIE

Vladimir Putin jubilează. Un nou STAT cu o poziţie strategică cere alipirea de "mama" RUSIE

Vladimir Putin jubilează. Un nou STAT cu o poziţie strategică cere alipirea de "mama" RUSIE
de O.P.    |    17 Apr 2014   •   05:58

Transnistria cere Moscovei să îi recunoască independenţa, pentru ca apoi să se poată alipi la Rusia. Decizia a fost luată de Sovietul Suprem al Transnistriei, care va trimite o scrisoare în acest sens Dumei de stat şi lui Vladimir Putin. Cererea parlamentarilor regiunii separatiste a fost criticată de autorităţile de la Chişinău şi Bucureşti.

Consiliul suprem de la Tiraspol a adoptat în unanimitate o solicitare către Rusia şi preşedintele Vladimir Putin privind începerea procedurilor de recunoaştere a independenţei Transnistriei. Cererea este motivată prin aşa zisul referendum din 2006, la care peste 97 la sută dintre votanţi au cerut alipirea la Federaţia Rusă. Demersul autorităţilor de la Tiraspol a stârnit critici dure din partea Chişinului.

O delegaţie a Sovietului Suprem urmează să meargă la Moscova, pentru a-i transmite preşedintelui Dumei de Stat ruse solicitarea de recunoaştere a independenţei regiunii transnistrene.  Preşedintele României Traian Băsescu a declarat că rezolvarea conflictului din Transnistria este o prioritate pentru Occident.

Ministerul Afacerilor Externe din România şi-a exprimat la rândul său îngrijorare privind votul Sovietului Suprem de la Tiraspol.

×
Subiecte în articol: Rusia Proteste Ucraina Transnistria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close