Antena 3 CNN Externe Varşovia se îndoieşte de eficienţa sancţiunilor impuse Rusiei în criza ucraineană

Varşovia se îndoieşte de eficienţa sancţiunilor impuse Rusiei în criza ucraineană

Varşovia se îndoieşte de eficienţa sancţiunilor impuse Rusiei în criza ucraineană
Sursa foto: Foto: koerber-stiftung.de
01 Sep 2014   •   21:48

Ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski a declarat luni că se îndoieşte de eficienţa sancţiunilor impuse Rusiei, în contextul în care forţele ucrainene s-au retras dintr-un aeroport de o importanţă strategică din estul Ucrainnei şi negocierilor de la Minsk, relatează postul Radio Polonia.

"Am o încredere limitată în faptul că o consolidare a sancţiunilor impuse Rusiei va fi eficientă", a declarat Sikorski, după ce Bruxelles-ul a dat Moscovei un ultimatum de o săptămână în vederea unei detensionări a crizei din Ucraina, înaintea consolidării sancţiunilor.
   
"Sancţiunile vor avea un efect mai târziu, dar în Ucraina este război acum", a declarat ministrul polonez de externe pentru postul TVN24, în timpul unei vizite în Republica Moldova.
   
Anterior, şeful diplomaţiei poloneze - care a îndemnat la o poziţie dură faţă de Rusia - a declarat că este în joc credibilitatea eforturilor diplomatice depuse de către Guvernul Germaniei în vederea soluţionării crizei.
   
Preşedintele în exerciţiu al Consiliul European Herman Van Rompuy a refuzat, la sfârşitul săptămânii, să stabilească criterii specifice care să declanşeze noi sancţiuni, dar a declarat că există o "determinare" în rândul celor 28 de lideri UE ca Rusia să plătească preţul adecvat pentru intensificarea tensiunilor.
   
Confruntări armate dure au continuat luni în estul Ucrainei, trupe ucrainene retrăgându-se de pe aeroportul de la Lugansk în urma unor confruntări armate, în nopatea de duminică spre luni, cu separatişti proruşi.
   
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care participă la reuniunea de la Minsk, în Belarus, a îndemnat la un "armistiţiu imediat" pe timpul negocierilor.
 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close