Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană "Italia NU mai este tovarășul de suferință al Greciei". Cine face această declaraţie

"Italia NU mai este tovarășul de suferință al Greciei". Cine face această declaraţie

"Italia NU mai este tovarășul de suferință al Greciei". Cine face această declaraţie
Sursa foto: Foto: AGERPRES
04 Iul 2015   •   17:03

Italia nu mai este "tovarășul de suferință" de acum trei ani al Greciei, iar italienii "nu trebuie să se teamă de efectele negative" ale acestei crize, a declarat sâmbătă premierul italian Matteo Renzi, citat de AGERPRES.

"Să încetăm să mai descriem Italia ca bolnavul Europei, nu mai suntem astfel", a spus el, într-un interviu acordat postului de televiziune privat TG5, în ajunul referendumului organizat duminică în Grecia.

"Italia nu se teme de consecințe specifice. Dacă Italia și Grecia au fost tovarăși de suferință, acum nu mai este cazul. Noi suntem cei care soluționează problema, nu mai suntem noi problema. Acum trei ani, eram (o problemă). Se spunea mereu: Italia și Grecia, Grecia și Italia. Dar acum nu mai este cazul", a continuat șeful executivului de la Roma.

În ultima vreme, Renzi și-a intensificat declarațiile de acest gen pentru a afirma că țara sa are o economie sănătoasă, la adăpost de contagiune, în cazul unui colaps în Grecia.



×
Subiecte în articol: Grecia relatii Matteo Renzi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close