Antena 3 CNN Externe Un nou bilanţ: Opt morţi şi 11 răniţi după prăbuşirea blocului de lângă Paris

Un nou bilanţ: Opt morţi şi 11 răniţi după prăbuşirea blocului de lângă Paris

Un nou bilanţ: Opt morţi şi 11 răniţi după prăbuşirea blocului de lângă Paris
Sursa foto: Foto: worldbulletin.net
01 Sep 2014   •   22:33

Opt persoane au murit în total în urma prăbuşirii unei clădiri, duminică, la Rosny-sous-Bois, în apropiere de Paris, în urma unei aparente explozii de gaz, potrivit unui nou bilanţ, probabil definitiv, citat de AFP.
   
Cadavrul ultimei victime a fost localizat luni după-amiază de pompieri. Este vorba de un bărbat de aproximativ 50 de ani.
   
Cadavrul unei femei octogenare care locuia la primul etaj al imobilului a fost localizat luni dimineaţă, a precizat prefectul Philippe Galli.
   
Bilanţul catastrofei, opt morţi şi 11 răniţi, pare a fi definitiv, au spus pompierii, chiar dacă cercetările continuă, în special cu câini, pentru a se asigura că nicio persoană nu se mai află sub dărâmături.
   
Unsprezece persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în explozia produsă duminică dimineaţă.
   
Printre morţi se numără o femeie în vârstă de 40 de ani şi cei doi copii ai ei, cu vârste de 14 şi, respectiv, 18 ani, dar şi un copil în vârstă de aproximativ zece ani, o femeie de 46 de ani şi un alt adult.
   
Şansele de a găsi supravieţuitori sunt însă "foarte, foarte mici", a declarat prefectul. Cavităţile care se pot forma sub dărâmături şi le pot oferi buzunare de aer eventualilor supravieţuitori "au fost explorate" până la subsol. Molozul rămas este compact.
   
Zeci de membri ai echipelor de salvare au lucrat toată noaptea la lumina reflectoarelor.
   
Explozia, care s-a produs în cursul nopţii în acest cartier rezidenţial din estul Parisului, duminică, în jurul orei 07.00 (08.00 ora României), a spulberat clădirea cu patru etaje.
   
Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a vorbit duminică despre "o explozie provocată cel mai probabil de o scurgere de gaze".
  

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close