Antena 3 CNN Externe Ucraina suspendă operaţiunea militară din estul ţării, din cauza riscului mare de trecere a frontierei de către trupele ruse

Ucraina suspendă operaţiunea militară din estul ţării, din cauza riscului mare de trecere a frontierei de către trupele ruse

Ucraina suspendă operaţiunea militară din estul ţării, din cauza riscului mare de trecere a frontierei de către trupele ruse
de M.T.    |    24 Apr 2014   •   20:37

Operaţiunea armatei ucrainene în oraşul Slaviansk, din estul ţării, a fost suspendată, din cauza temerilor guvernului de la Kiev că există un risc ridicat ca trupele ruse să treacă frontiera estică, informează Interfax, citată de Agerpres.

„Conform datelor serviciilor de informaţii ucrainene, a crescut considerabil riscul ca trupele ruse să treacă graniţa”, scrie KyivPost, care citează o sursă din cadrul guvernului de la Kiev.

Publicaţia ucraineană mai scrie că operaţiunea de la Slaviansk avea ca obiectiv eliberarea până la sfârşitul zilei de joi a tuturor clădirilor guvernamentale ocupate de separatiştii pro-ruşi.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că armata rusă a început joi noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară lansată de autorităţile de la Kiev împotriva separatiştilor rusofoni din estul teritoriului ucrainean.

„Am fost constrânşi să reacţionăm în faţa acestei evoluţii a situaţiei”, a justificat ministrul rus aplicaţiile la care participă unităţi din districtele militare Sud şi Vest şi în cadrul cărora aviaţia rusă efectuează zboruri aproape de graniţa cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Slaviansk
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close