Antena 3 CNN Externe ŢARA care permite utilizarea de smartphone-uri în avion, inclusiv în timpul decolării sau aterizării

ŢARA care permite utilizarea de smartphone-uri în avion, inclusiv în timpul decolării sau aterizării

 ŢARA care permite utilizarea de smartphone-uri în avion, inclusiv în timpul decolării sau aterizării
de O.P.    |    01 Sep 2014   •   10:36

Utilizarea de smartphone-uri, tablete şi alte aparate electronice este permisă de luni la bordul unor avioane în Japonia, inclusiv în fazele de decolare şi aterizare în anumite condiţii, a anunţat Ministerul Transporturilor, relatează AFP.

De acum nu mai este necesar să se închidă mobilul la decolare şi aterizare dacă acesta dispune de funcţia 'modul avion' care întrerupe transmisia. Totodată, cu excepţia unor norme diferite ale companiilor, de acum se pot utiliza în orice moment aparate foto şi alte produse electronice care nu emit unde. Pentru telefoanele mobile vechi care nu dispun de funcţia 'modul avion', oprirea acestora este necesară pe toată durata zborului. Nu va mai fi în schimb necesar să se aştepte ca avionul să fie la locul de debarcare pentru a putea porni telefonul.

Acest lucru va fi posibil chiar de la aterizare. În toate cazurile, comunicaţiile vocale rămân interzise deoarece îi deranjează pe ceilalţi pasageri. Japonezii sunt obişnuiţi cu aceste restricţii şi le respectă, aceste reguli fiind impuse şi în călătoriile cu trenul, metroul, autobuzele şi alte mijloace de transport în comun.

Această decizie survine după norme similare adoptate în SUA şi UE

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close