Antena 3 CNN Externe Doi suspecţi ai atacului de la hotelul Radisson, arestaţi de forţele speciale din Mali

Doi suspecţi ai atacului de la hotelul Radisson, arestaţi de forţele speciale din Mali

Doi suspecţi ai atacului de la hotelul Radisson, arestaţi de forţele speciale din Mali
26 Noi 2015   •   21:56

Doi suspecți cu legături cu atacul terorist de la 20 noiembrie de la hotelul Radisson din Bamako au fost arestați joi de forțele speciale din Mali, au indicat surse locale din domeniul securității citate de Agerpres.

'Doi suspecți cu legături cu atacul de săptămâna trecută de la hotelul Radisson tocmai au fost arestați și urmează a fi interogați', a declarat o primă sursă, precizând că arestările au avut loc la Bamako.

Informația a fost confirmată de o altă sursă de securitate, care a precizat că arestările au avut loc după primirea unor noi informații.

Până în prezent nu s-au obținut informații în privința identității sau a naționalității suspecților și nu se știe nici dacă ei ar fi complici sau cei care au comandat atacul.

Radisson Blu a fost atacat în dimineața zilei de 20 noiembrie de oameni înarmați care au luat ostatici în jur de 150 de clienți și angajați. Forțele maliene, sprijinite de cele franceze și americane și de agenți ai ONU, au intervenit și au eliberat 133 de persoane, potrivit ministrului securității interne din Mali.

Un număr de 20 de persoane (14 străini și șase malieni, printre care și un jandarm) au murit în atac, în care și-au pierdut viața și cei doi atacatori, potrivit ultimului bilanț al autorităților din Mali, care precizează că există și nouă răniți.

Printre răniți se află 'trei polițiști și doi jandarmi', dar niciunul nu este în pericol, a declarat joi ministrul malian al sănătății, col. Salif Traoré, în cadrul unei intervenții în Adunarea Națională.

Atentatul a fost revendicat la 20 noiembrie de grupul jihadistului algerian Mokhtar Belmokhtar, Al-Mourabitoun, care însă a precizat că la atac a participat și Al-Qaida în Maghrebul islamic (AQMI).

La 22 noiembrie, un grup jihadist din centrul Mali, Frontul de eliberare din Macina (FLM), a revendicat la rândul său atacul, executat 'cu colaborarea Ansar Din', gruparea jihadistă a fostului lider rebel tuareg malian Iyad Ag Ghaly, de un comando format din cinci membri 'din care trei au scăpat teferi și nevătămați'.

Surse de securitate maliene au indicat că urmăresc pista unor complici ai atacatorilor care i-au ajutat pe aceștia să se deplaseze la hotel și să comită atacul.

Ministrul Salif Traoré a dat asigurări joi, în fața deputaților, că nu au existat mai mult de doi atacatori.

'Atacul a fost comis de doi indivizi înarmați' cu arme de asalt Kalașnikov de tipul AK-47, a spus ministrul. 'Au deschis focul încă de la intrarea în hotel, în interior, în hol, în restaurant, pe diferite culoare. Au tras asupra oamenilor fără discriminare', a afirmat Salif Traoré.

'I-am neutralizat pe cei doi teroriști. În momentul în care vă vorbesc, nu avem motive să credem că existau mai mulți', a mai spus el, precizând că 'ancheta este în curs, face progrese'.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close